Donații pentru refugiații din Ucraina

Cum poți fi solidar cu cu victimele agresiunii militare din Ucraina

În urma agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, Europa traversează cea mai gravă criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial. În aceste zile, zeci de mii de ucraineni - femei, copii și persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viața lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiați va crește.

În aceste momente grele pentru poporul ucrainean, este momentul să fim solidari cu victimele acestei agresiuni militare. Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția locuitorilor Capitalei, societății civile și mediului economic, care doresc vină în ajutorul refugiaților din Ucraina, atât un centru de donație produse cât și două conturi bancare în care pot fi donate sume de bani.


Poți dona produse la centrul din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17

Administrația locală a Sectorului 1 a amenajat la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, din Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, centrul de donații unde cetățenii și organizațiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiații din Ucraina

Pentru donații putem fi contactați non-stop la numărul de telefon 0734.454.543 sau, în timpul programului de lucru, la numărul de telefon al Serviciului Administrativ: 021/223.41.90 sau la adresa de e-mail: administrativ@dgaspc-sectorul1.ro.

Aici sunt acceptate la donație produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.

Cei care vor să ne sprijine în această acțiune umanitară sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 - 021/9540 - număr apelabil non- stop.


Conturi de donații pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

Primăria Sectorului 1 a deschis două conturi bancare în care toate persoanele fizice șau juridice care vor să ajute pot să doneze bani pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.
Datele primului cont sunt următoarele:
* CONT IBAN: RO34TREZ7015006XXX000216
* DENUMIRE CONT: Donații și sponsorizări
* Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
* CIF BENEFICIAR: 4505359
* BANCA: TREZORERIA SECTOR 1

În momentul în care este realizată donația, la rubrica "Detalii plată" trebuie făcută mențiunea "Ajutor pentru refugiații din Ucraina."

Datele celui de-al doilea cont sunt următoarele:
* CONT IBAN: RO73RNCB0280001945250566
* DENUMIRE CONT: Acțiuni cu caracter umanitar
* Beneficiar: Sectorului 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
* CUI: 4505359
* BANCA: BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

Sumele de bani strânse vor fi folosite de către administrația locală a Sectorului 1 pentru a achiziționarea de produse destinate persoanelor din Ucraina care s-au adăpostit în România din calea războiului. Este vorba despre produse medicale (măști de protecție și dezinfectanți), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede și produse pentru nou-născuți), prosoape și/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiți, conserve de carne/ pește/ pate, apă) etc.


Contactează-ne la 021/9540 dacă poți asigura cazarea refugiaților!

Primăria Sectorului 1 a identificat până în prezent mai multe spații de cazare și a amenajat câteva sute de paturi care găzduieșc deja aproximativ 800 de persoane care s-au refugiat din Ucraina, însă numărul acestora crește de la o oră la alta. De aceea, administrația locală a Sectorului 1 face un apel către proprietarii de spații de cazare din această zonă administrativă să le pună la dispoziția celor care au fugit din calea războiului. Cei care vor să le asigure refugiaților un acoperiș, sunt rugați să sune la numărul de telefon al Poliției Locale Sector 1 - 021/9540 - număr apelabil non stop.

Avem convingerea că împreună - administrație locală, agenți economici și cetățeni - vom demonstra ce înseamnă solidaritatea unei comunității, parte a lumii libere, cu un popor care luptă pentru propria supraviețuire în fața unei agresiuni care încalcă flagrant drepturile omului și pune în pericol securitatea întregii lumi.